lørdag den 14. januar 2012

Nyt tiltag på Egernvej

Så er det blevet den første weekend siden jeg begyndte på arbejde den 9/1-12 og vi har besluttet at vi i år vil forsøge at holde os til sund mad og sunde vaner.

I weekenden har vi en tradition at vi spiser morgenboller sammen ved 9 tiden, så en af os kan voksne kan få os en lur til kl. 9 ! Skønt :-)

Men da vi syntes at vores lokale bager ikke kan finde ud af at bage og hans brød er noget fuld af luft og uden kerner. Og de morgenboller man kan købe i supermarkedet er dyre og heller ikke særligt fulde af kerner.

Så nu får fruen lov til at sove længe lørdag morgen og jeg bager morgenboller til kl. 9 så vi har til de næste dage. Der er sku ikke noget skønner end friskbagte boller til morgenmad med en masse kerner.



Opskriften er en som jeg har fået fra køkkenet på mit arbejde og så har jeg rettet den til, så den passer til vores smag ;-)

Så nu har vi til et par dage ;-)



Så er det blevet om lidt, så her er opskriften på  ;-)

Gulerodsboller

  • 6,5 dl vand
  • 150g margarine
  • 75g gær
  • 3 æg 
  • 1,5 tsk salt
  • 20g sukker
  • 400g revet gulerødder 
  • 1,3kg mel (jeg bruger ca. halv ølandshvede, så kommer der en sjat solsikkekerner, hørfrø og flækkede rugkerner i)
Væksen lunes, gær og sukker opløses heri
Æg, salt, margarine gulerødder og lidt af melet tilsættes.
Resten af melet kommes i lidt af gangen.
Sættes på plade med to skeer
Bages 10 minutter, men en bradepande med vand (eller med damp) derefter 10 minutter alm. på 180 grader.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar